Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

20:35 12.12.2013

Ucrainenii mai europeni decât moldovenii?

Analistul politic Leonid Litra, într-un interviu cu Europa Liberă:

„Ianukovici trebuie să îşi revizuiască poziţia, să asculte ceea ce îşi doresc cetăţenii pentru că, vă reamintesc, spre deosebire de Republica Moldova, în Ucraina există un suport cvasi-total al integrării europene. Nu este jumate la jumate, aşa cum este în Moldova. Aici [în Ucraina] dorinţa de integrare europeană este mult mai mare şi aceasta, într-un fel, dă tonul discuţiilor.”

---

20:42 12.12.2013

Eurovisonul pe Maidan...


Ruslana Lîjîciko, câștigătoarea Eurovisionului în 2004, le cântă noapte de noapte manifestanților de pe Maidan…

— „Nu poți stăpîni Maidanul”, spune ea melodic, „poți doar să i te alături.”


---
21:34 12.12.2013

Arbuzov spășit la UE : Je t'aime moi non plus...

Comisarul european pentru extindere Stefan Fule si vicepremierul ucrainean Serghei Arbuzov la Bruxelles, 12 dec.
Comisarul european pentru extindere Stefan Fule si vicepremierul ucrainean Serghei Arbuzov la Bruxelles, 12 dec.


După ce miercuri 11 decembrie oficialii europeni au tot insistat că nu știu nimic de vreo vizită ucraineană la Bruxelles, astăzi, joi 12, vicepremierul Serghei Arbuzov a fost primit de comisarul responsabil cu extinderea UE, Stefan Füle. Füle a precizat că nimeni nu i-a cerut lui, sau Comisiei in general, să negocieze între guvernul lui Ianukovici și opoziție.

Ucraina va trebui să-și redovedească dorința de a semna Acordul de Asociere, iar UE o va sprijini în negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Dar, a mai spus Füle: „E important ca Ucraina să se ocupe de nevoile sale financiare într-un mod transparent, prin cooperare deschisă cu FMI, iar nu prin aranjamente neclare și condiții pe sub masă.”

22:08 12.12.2013
„Momente istorice” paralele Ucraina-UE la Bruxelles…


La Bruxelles, vice-premierul ucrainean Arbuzov a explicat joi, practic scuzându-se, că miniștrii ucraineni nu fac decât să execute ce le spune președintele:

„Cabinetul de miniștri execută sarcinile impuse de președinte în vederea creării condițiilor pentru a semna Tratatul de Asociere. Negocierile cu UE vor continua. Curând, Ucraina va ajunge la momentul istoric al semnării acordului…”
Momentul „istoric” trebuia să fie la Vilnius, dar în mod vizibil nu era vorba de aceeași istorie.
---

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG